.

Vrijlooplagers

DC-vrijloopkooien

Het type Dc is een type vrijlooplager welke zonder binnen en buitenring geleverd wordt. De DC ring is geschikt voor montage in ontwerpen waar reeds een voorziening voor de binnen en buiten ring is getroffen. Wel worden er aan speciale eisen aan de loopvlakken gesteld.

PDF Bestand 1

DCVR.jpg

Stieber CSK en de 2RS uitvoering

De CSK vrijloopkoppeling is een zeer populair type. De CSK is vet gesmeerd en beschermd tegen stof en vuil. Bij extreme temperaturen (hoger dan 50 graden celcius) worden speciale nylon dichtingen aangeraden. Tevens is oliesmering mogelijk. Krachtoverbrenging is verzekerd door de krimp passing. De CSK is toepasbaar bij temperaturen van -40 graden celcius tot een piektemperatuur van 120 graden Celcius. De CSK 2RS is 5mm breder, echter voorzien van lip seals, waardoor hij spat water dicht is.

Vrijlooplager (2).jpg

Stieber Vrijlooplagers CSK..P en CSK..PP en 2RS

Dit type vrijlooplager heeft de afmeting van de 6200 serie kogellagers. Deze worden gesmeerd door vet en zijn beschermd tegen stof . De uitvoering met "Nylon" dichtingen worden geadviseerd bij temperaturen boven de 50 graden Celsius. Oliebad smering is ook mogelijk wanneer eerst alle vetten uit het lager wordt gehaald met daarvoor bestemde speciale vloeistof (oplosmiddel). De CSK..P is voorzien van een spiebaan in de binnenring, waardoor assen met een Spie (tolerantie k6) gebruikt kunnen worden. De buitenste ring moet echter wel geplaatst worden met een perspassing (tolerantie van het huis N6). de CSK..PP heeft een spiebaan op binnen en buitenring. Hierdoor kan een as gebruikt worden met een spie en kan het vrijlooplager toegepast worden in een "gat" met een spie. De toleranties zijn h6 en H6. De -2RS uitvoering is 5mm breder.

Stieber Vrijlooplagers.bmp

Stieber ASK vrijlooplager

Dit type vrijlooplager is voorzien van twee rijen rollagers. Hij is voorzien van vet smering en beschermd tegen stof. De nominale uitwendige afmetingen zijn gelijk aan de 60 serie lager. Koppel transmissie moet gegarandeerd zijn door een pas zitting op zowel de binnen als buitenring. Door de pas zitting is de standaard radiale speling C4.

Dit lager kan door zijn afmetingen toegepast worden op de plaats van een standaard 60 series lager. De as toleranties moeten h6 of j6 zijn. De buiten ring moet geperst worden op een huis met een K6 tolerantie. Radiaal krachten kunnen gehaald worden uit een tabel in de documentatie. Axiale krachten zijn niet toegestaan bij dit type (de ASK). Wel kan daarbij gebruik worden gemaakt van een extra "thrust bearing".

Stieber ASK.png

STIEBER GFK Vrijloopkoppeling (lager)

De GFK is een vrijlooplager met kantellichaampjes, die geïntegreerd is in een 59.. serie rollager. Dit ontwerp geeft hoge koppel capaciteiten bij een minimale buiten diameter. Het lager wordt voorzien van vet smering. Olie smering is ook mogelijk. Eerst moet dan al het vet verwijderd worden met speciaal daarvoor bestemde vloeistof. Ongeacht de smering die gebruikt wordt, moeten er altijd dichtingen toegepast worden. Details hierover vindt u in de documentatie. Koppel transmissie moet gegarandeerd worden door middel van pers passing. De tolerantie voor het huis waarin de buitenste ring komt is R6 en de tolerantie voor de as waarop de binnenste ring komt moet p5 zijn. de werkingstemperatuur voor dit lager is van -40 graden Celsius tot +100 graden Celsius. Pieken tot +120 graden zijn toegestaan voor korte periodes. Voor hogere temperaturen kunt u contact opnemen met de verkoop afdeling.

Stieber ASK.png

Stieber KI vrijloopkoppeling (lager)

Type KI is een roller type vrijlooplager. Het is een samenstelling van een binnenring met rollers die in een polyamide behuizing zitten.

Dit type kan niet uit elkaar gehaald worden. Het is speciaal ontworpen voor kleine machines, om te monteren in tandwielkastjes of in aanvoerrollen. De applicatie waarin dit type wordt gemonteerd functioneert als buiten ring. Additionele ondersteuning door middel van een lager is wel gewenst! Dit type kan absoluut geen axiale krachten aan. Voorbeelden van toepassingen en montage kunt u vinden in de catalogus. Be buitenring hoeft niet gehard te zijn. minimum sterkte moet 700N/mm2 zijn. De oppervlakte ruwheid mag niet meer zijn als 22CLA. Montage op de as kan met een pas zitting met r6 toleranties of erop gelijmd worden met een speling van 0,02 tot 0,05 mm. Vanaf een grootte van 8mm kan dit type ook voorzien worden van een uitsparing voor een spie. De werkingstemperaturen moeten tussen de -40 graden Celsius zijn en de +100 graden Celsius. Pieken tot 120 graden zijn toegestaan voor korte periodes.

Stieber KI.jpg

Stieber AS Vrijloopkoppeling (lager)

Type AS is een vrijlooplager zonder rollagers. Deze lagers kunnen zowel axiaal als radiale krachten aan. Smering en afdichtingen moeten voorzien worden bij installatie. De nominale afmetingen zijn dezelfde als de 62.. series van de rollagers. Een typische regeling is om het lager te installeren naast een 62 serie rollager met dezelfde locatie tolleranties, zoals genoemd in onze documentatie. De binnenste ring isvoorzien van een uitsparing (voor een spie) met uitzondering van de 6mm boring. De buitenste ring heeft een positieve r6 tolerantie voor een pas zitting van H7 op het huis. Het huis moet sterk genoeg zijn om niet uit te zetten na montage. Dit ontwerp kan een uitlijnfout van de binnenring en buitenring aan van plus of in S/2 (zie onze catalogus).

Bestand 1

Stieber AS.png

Stieber ASNU vrijloopkoppelingen (lagers)

Het type ASNU is een vrijloopkoppeling welke niet begeleidt worden door een lager. Lagers zijn nodig om axiale en radiale krachten aan te kunnen. Smering en dichtingen moeten voorzien worden bij montage. De nominale diameter is dezelfde als een serie 63 rol lager. Een typische regeling in om dit type te installeren naast een lager binnen dezelfde lacatie en tolleranties, zoals genoemd in onze documentatie. De binnen ring heeft een uitsparing voor een Spie. De buiten ring heeft een positieve n6 tolerantie, voor de pas zitting in een H7 huizing.In de buitenring zitten ook speciale uitsparingen voor een positieve koppel overbrengeing. Wanneer het huis voorzien is van een K6 tolerantie, dan hoeft men geen gebruik te maken van de uitsparingen in de buitenste ring. Het huis moet echter sterk genoeg zijn om na montage niet meer uit te zetten! Dit model kan een uitlijnfout aan van plus of min S/2 (zie catalogus).

Stieber ASNU.png

Stieber AE vrijlooplager

Type AE is een niet ondersteund wordt door een rollager. Een aditionele rollager is gewenst bij axiale of radiale kwachten. Smering en afdichtingen moeten voorzien worden bij montage in de toepassing. De nominale uitwendige afmetingen is gelijk aan die van een standaard rol lager. Een typische regeling in om dit type te installeren naast een lager binnen dezelfde lacatie en tolleranties, zoals genoemd in onze documentatie. De binnenring is voorzien van een uitsparing voor een spie. De buitenring heeft een h6 tollerantie en moet in het huis gezet worden met een K7 tolerantie. Aditionele uitsparingen aan de zijkant zorgt voor een positieve koppel overdracht. Wanneer het huis is voorzien van een R6 tolerantie, dan zijn de uitsparingen aan de zijkant niet nodig, maar het huis moet sterk genoeg zijn zodat deze niet uitzet na montage. Dit model kan uitlijnfouten aan van plus of min S/2 (zie catalogus)!

Stieber AE.png

Stieber AA vrijlooplager

Type AA is een rol type vrijlooplager zonder kogellager ondersteuning. Kogellagers zijn gewenst indien er sprake is van axiale en radiale krachten! Bij installatie moet de vrijlooplager voorzien worden van smering en stofdichtingen.Standaard wordt bij dit type gebruik gemaakt van oliesmering. Voorbeelden van toepassingen en montagemogelijkheden vindt u in de catalogus. De binnenste ring wordt geleverd met een uitsparing voor een as voorzien van een spiebaan. Voor het plaatsen van de buitenring moet er gebruik worden gemaakt van een H7 tolerantie. Dit type is tevens geschikt voor het opvangen van axiale uitlijnfouten tussen de binnen en buitenring.

Stieber AA.png

Stieber NF Vrijloopkoppeling

Type NF is een roller type vrijlooplager welke geen ondersteuning heeft van een kogellager. Wanneer er sprake is van axiale of radiale krachten op het vrijlooplager, dan zal deze ondersteuning nodig hebben van een kogellager. Smering en dichtingen moeten aangebracht worden bij de installatie van het vrijlooplager. De nominale buiten afmetingen van deze vrijlooplagers zijn gelijk aan die van een standaard kogellager. Voor voorbeelden van de montage verwijzen wij naar de documentatie (tevens te downloaden of bij aanvraag ook per post verstuurd....) De binnenring is voorzien van een spiebaan. De buitenring heeft een positieve n6 tolerantie om te kunnen gebruiken bij een pas zitting in een H7 huis. Aditionele uitsparingen aan de zijkant van de buitenring zijn ten behoeve van koppel overbrenging. Wanneer tolerantie van het huis K6 is, is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van de nokjes in de buitenring, het huis moet wel sterk genoeg zijn om te voorkomen dat er strake is van uitzetting na montage.

Stieber NF.png

DC-ringen

De DC-ringen zijn bestemd voor gebruik in combinatie met de DC-vrijloopkooien. Gecombineerd vormen de vrijloopkooi en de vrijloopring een niet lager ondersteunt vrijlooplager.

Bestand 1

DC.jpg

BAT Schakelbare vrijloopkoppeling

De BAT schakelbare vrijloopkoppeling. Met deze koppeling is het mogelijk de vrijloopfunctie uit te schakelen. Uitgeschakeld is deze koppeling in staat in beide richtingen te functioneren.

Bestand 1

BAT_1.jpg

NFR Vrijloopkoppeling

De NFR vrijlooplager is een lagerondersteunde vrijloopkoppeling. Tijdens de installatie moet gezorgt worden voor olie en afdichtingenOp de binnenring is een spiebaan aangebracht. De positieve tollerantie van de buitenring zorgt voor een nauwsluitende passing in een H7 boring.

NFR (1).jpg

GFR, GFRN Vrijlooplager

De GFR, GFRN vrijlooplagers zijn kogellager ondersteunt. De lagers moeten door middel van olie gesmeerd worden. Deze lagers zijn niet geschikt voor axiale belastingen.

GFR (1).jpg

Flenzen t.b.v. de GFR Vrijlooplager

De F1, F2, F5, F6, F7 aanbouwflenzen zijn bruikbaar in combinatie met de GFR vrijlooplager. Deze flenzen worden geleverd inclusief de bijbehorende bouten en afdichtingen. De F2 en F6 flenzen worden puur gebruikt als afdichting. De andere flenzen zijn geschik voor zowel afdichting als monage van de GFR vrijlooplager aan een andere applicatie.

Bestand 1

Flenzen (1).jpg

FSO, FSO-GR , HPI; Vrijloopkoppeling

De FSO, FSO-GR en de HPI 300-700 vrijlooplagers hebben een gesloten oliecircuit en zijn ondersteund door kogellagers. Afhankelijk van de uitvoering zijn deze lagers olie of vet gesmeerd.

FSO_1.jpg

AL - G Vrijlooplager

De AL-G Vrijlooplager is een kogelagerondersteunde lager. Door de grootte oliebehuizing is dit lager geschikt voor relatief hoge toerentallen.

Bestand 1

AL (1).jpg

RSBI Vrijlooplager

De kantellichaampjes in de RSBI vrijloopkoppeling kantelen wanneer de koppeling in bedrijf is. Hierdoor wordt de slijtage binnenin de koppeling gereduceerd.

Bestand 1

RSBI.jpg

RSBF Centifugaal vrijlooplager

De RSBF is een centrifugaal vrijlooplager. Hierbij fungeert alleen het buitendeel als vrijloopgedeelte. Dit tpe vrijlooplager kan alleen gebruikt worden als terugloop beveiliging vanuit stilstand

RSBF (1).jpg

.