0570 - 620 680 - Snelle levering: voor 16.00 uur besteld (indien op voorraad), vandaag verzonden

Vendor Managed Inventory (VMI) @ ATD

Wat is Vendor Managed Inventory (VMI)?

VMI

VMI creëert een dynamische relatie tussen een koper en een verkoper (of leverancier), om zo een soepel inkoopproces te garanderen. 

Vendor Managed Inventory (VMI) is een voorraadmanagementmethode dat valt onder supply chain management. VMI creëert een dynamische relatie tussen een koper en een verkoper (of leverancier), om zo een soepel inkoopproces te garanderen. Het zorgt voor volledige transparantie in de voorraden van beide partijen en het keert het traditionele inkoopproces om door de leverancier achter het stuur te zetten.

Bij de implementatie van een VMI-programma heeft de verkoper een actueel overzicht van de voorraad van de koper. Op basis van dit overzicht plaatst de verkoper bestellingen voor de koper, waardoor nauwkeurigheid en stiptheid worden gewaarborgd.

Een groot voordeel van een VMI-programma is dat de verkoper, bij het nemen van beslissingen voor de koper, rekening kan houden met zijn eigen voorraad. Dit minimaliseert het risico dat een of beide partijen met een tekort aan voorraad komen te zitten als er veel behoefte is aan een bepaald product en een teveel aan voorraad kan worden gelimiteerd. Dit zorgt voor een kostenefficiënte aanpak van het voorraadbeheer.

Benieuwd wat wij van ATD voor u kunnen betekenen hierin?

Neem dan contact op met een van onze medewerkers!

Tel: 0570-620680 of mail naar info@atd.nl