0570 - 620 680 - Snelle levering: voor 16.00 uur besteld (indien op voorraad), vandaag verzonden

.

Meer weten over oliekeerringen?

Oliekeerringen zijn radiale afdichtingsringen voor roterende toepassingen, meestal gaat het om assen. Een oliekeerring is één van de meest gebruikte as afdichtingen als het gaat om roterende bewegingen.

Ze houden olie of vet aan de binnenzijde terwijl vuil, stof, water en andere stoffen buiten worden gehouden.

De keerring bestaat uit een rubberen afdichtingslip, metalen behuizing en een veer. Door het dunne laagje olie, wat tussen de lip en de as zit, komt de afdichting tot stand. De olie functioneert als barrière tussen de oliekeerring en de as.

Kenmerken van een oliekeerring zijn dus dat het in een rotatieve toepassing zit, het is een goedkope oplossing voor een goede afdichting, grote variatie in uitvoeringen/materialen etc.

Oliekeerringen zitten in toepassingen als deze: Motoren en drijfwerken, pompen, aandrijfsystemen, landbouwmachines, bouwmachines, wasmachines of vatwassers, scheepsbouw, windkrachtcentrales en uiteraard nog meer.

.

Al direct oliekeerringen bestellen? Klik hiernaast op de afbeelding om ons assortiment te zien!

.

Materialen

Uiteraard heb je verschillend soorten materialen zoals bijvoorbeeld deze:

NBR: Nitril-Butadieen-Rubber (deze is het meest gebruikt).

Dit is geschikt voor temperaturen van -30˚C en 100˚C. Dit materiaal is bestand tegen smeerolie, hydraulisch olie, vetten, drukvloeistoffen en water. Je kunt dit materiaal beter niet gebruiken bij zuren, remvloeistoffen, koolwaterstoffen en oplosmiddelen.

Speciale kwaliteiten kunnen soms tot wel -50 ˚C en kortstondig tot 120 ˚C.

Klik hier om gelijk naar de oliekeerringen in NBR te gaan.

FKM/FPM: Fluorrubber (Viton)

Dit materiaal wordt ingezet bij hoge temperaturen van -20˚C tot 220˚C en wordt vaak gebruikt bij hoge toeren. De reden hiervan is in verband met de warmteontwikkeling ter hoogte van de dichtlip. Ook is het goed bestand tegen vele soorten oplosmiddelen en chemicaliën.

Het enige waar u rekening mee moet houden is dat dit materiaal minder geschikt is bij wisselende draairichtingen.

Hoe NBR niet goed tegen ozon en weersomstandigheden kan, kan FKM dat wel. Dit materiaal is aan te raden bij vacuümtoepassingen vanwege zeer geringe gasdoorlaatbaarheid.

Verder kan FPM goed tegen oliën en vetten, koolwaterstoffen, drukvloeistoffen en motorbrandstoffen. Het kan alleen niet goed tegen oververhitte waterdamp, heet water, aceton, aminen en bijvoorbeeld azijnzuur.

Klik hier om gelijk naar de oliekeerringen in FKM/FPM/Viton te gaan.

.

Type oliekeerringen

oliekeerring atd deventer

Hierboven een tabel met verschillende soorten type keerringen.
Hierin zie je alle eigenschappen per type goed afgebeeld.
Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een hogedruk keerring? Gebruik hiervoor het type OS-N21 (WASY). Direct naar deze oliekeerringen op zoek?

Klik dan hier voor onze hogedruk keerringen.

Uiteraard hebben wij nog meer verschillende type oliekeerringen, maar niet allemaal online staan. Meer informatie hierover kan natuurlijk altijd aangevraagd worden bij een van onze collega's.

.

Nog niet uitgelezen?

Nóg niet uitgelezen over oliekeerringen?! Bekijk nog meer informatie over deze type afdichting in onze documentatie:

Klik hier voor de catalogus oliekeerringen , en klik hier voor nog meer informatie over materiaalsoorten bij keerringen.

En als u liever niet wilt lezen, maar gelijk contact wilt weet u ons te vinden:
0570 620 680 - info@atd.nl

.