Naaldkransen

Wanneer twee ringen langs elkaar draaien, bijvoorbeeld een wiel om een as, veroorzaakt dit wrijving. Zeker wanneer er veel gewicht op de as drukt, kan deze wrijving zorgelijk worden. Het gebruik van lagers is dan een heel geschikte oplossing. De meeste lagers bestaan uit een binnen- en een buitenring met daartussen bolvormige, cilindrische of tonvormige kogels. De ringen draaien langs elkaar en de kogels verminderen de wrijving die normaal gesproken zou ontstaan.

Door sommigen wordt gespeculeerd dat de uitvinding van lagers eerder plaatsvond dan de

uitvinding van het wiel, maar hier is geen hard bewijs voor te vinden. Het oudste gevonden voorbeeld van een lager met rollende elementen komt uit ca. 40 v.Chr., waar het op een Romeins schip gebruikt werd om een draaiende tafel te ondersteunen.

Inmiddels zijn er tal van verschillende soorten lagers. Een van deze soorten is de naaldlager, ook wel naaldkrans genoemd. De rollende elementen hiervan zijn cilindervormig, net als bij een cilinderlager, maar bij een naaldlager zijn ze nog langer en smaller. Naaldkransen zijn geschikt voor hoge belastingen maar minder geschikt voor hoge snelheden.

Binnenkort vindt u ons volledige assortiment naaldkransen online. Dit bestaat uit de volgende series:

  • Serie AXK Naaldkrans
  • Type AXK is gelijk aan NTB. Deze naaldkrans vereist een gehard en geslepen vlak, is met axiaalschijven te combineren en werkt in radiale richting als een los lager. Toepassingsgebieden zijn reductoren en transmissies. De lager heeft een geringe axiale inbouwhoogte, is hoog belastbaar en heeft een grote stijfheid.
  • Serie AS Axiaalschijf
  • Deze axiaalschijf is gestansd, doorgehard en gepolijst. Toepassingsgebieden zijn as- en huisschijf, axiaal naaldlagers en axiaal cilinderrolkransen.
  • Serie LS Axiaalschijf
  • Type LS is gelijk aan WS. Deze axiaalschijf is gestansd, doorgehard en gepolijst. Toepassingsgebieden zijn as- en huisschijf, axiaal naaldlagers en axiaal cilinderrolkransen.
  • Serie GS 893 Axiaalschijf
  • Deze axiaalschijf is buiten centrerend en mantelvlak geslepen. Toepassingsgebieden zijn as- en huisschijf, axiaal naaldlagers en axiaal cilinderrolkransen.
  • Serie AXW Axiaal-naaldlager
  • Deze axiaal-naaldkrans vereist harde en geslepen vlakken, is met axiaalschijven te combineren en werkt in radiale richting als los lager. Toepassingsgebieden zijn reductoren en transmissies. De naaldkrans beschikt over een geringe axiale inbouwhoogte, een hoge belastbaarheid en een grote stijfheid.
Naaldkrans (1).jpg

Naaldkransen verzenden

Binnenkort komen al onze naaldkransen online. Vanaf dat moment kunt u bij Aandrijf Techniek Deventer terecht voor alle naaldkransen die hierboven genoemd zijn. Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren en als u op een werkdag voor 16.00 uur bestelt worden de goederen dezelfde dag nog verzonden, zodat u ze normaal gesproken de volgende werkdag in huis heeft. Bestellingen die op zaterdag en zondag gedaan worden, nemen wij op maandag in behandeling zodat deze op dinsdag bij u bezorgd worden. Mochten wij een artikel onverhoopt niet op voorraad hebben, dan laten we u dit vanzelfsprekend weten.

U kunt bestelde artikelen natuurlijk ook af komen halen. Nadat wij u een bevestigingsmail hebben gestuurd, staan de goederen klaar in onze winkel. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.