0570 - 620 680 - Snelle levering: voor 16.00 uur besteld (indien op voorraad), vandaag verzonden

.

Kunststof lagerblokken

Iedere lager heeft een goede behuizing nodig. Kunststof lagerblokken behoren tot het corrosiebestendige programma. Dit betekent dat deze producten bijzonder geschikt zijn om toegepast te worden in de voedingsmiddelenindustrie of in andere industrieën waar men te maken krijgt met zeer corrosieve omstandigheden. De huizen zijn van hoogwaardig kunststof gemaakt, hierdoor zijn ze zeer corrosiebestendig.

Het kunststof is uitstekend bestand tegen de meeste reinigingsmiddelen en tegen vele chemicaliën. De toelaatbare bedrijfstemperatuur loopt gemiddeld genomen van -20 °C tot 90 °C. Bij bedrijfstemperaturen lager dan -20 °C zal de kerfslagwaarde van het huis sterk afnemen en ontstaat een verhoogde kans op breuk. Bij temperaturen boven 90 °C wordt het kunststof versneld week en is de aangegeven breukbelasting niet meer van toepassing.

Assortiment
De kunststof lagerblokken zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • UCP 200 serie kunststof lagerblok
  • UCFL 200 serie kunststof lagerblok
  • UCPA 200 serie kunststof lagerblok
  • UCT 200 serie kunststof lagerblok
  • UCF 200 serie kunststof lagerblok
  • UCFC 200 serie kunststof lagerblok

Alle kunststof lagerblokken zijn ongedeeld. Het gat in het huis is sferisch en zodanig getolereerd dat het lager zich, in het geval van hoek-uitlijnfouten in de as, overeenkomstig instelt. Uitlijnfouten kunnen tot ca. 5° worden gecompenseerd.

De bevestigingsgaten zijn uitgevoerd voor toepassingen van bouten volgens DIN 912. De staande lagerblokken zijn gemakshalve uitgerust met slobgaten voor een eenvoudige montage. Alle bevestigingsgaten worden met rvs-verstevigingsbussen geleverd.

Kunststof lagerblokken van ATD beschikken over een massieve voet en ze zijn uitwisselbaar met elk standaard gietijzer lagerblok. Ze hebben een rvs insert en rvs smeernippel en zijn geschikt voor kunststof afdekkappen (zowel open als gesloten). Uiteraard hebben ze FDA en FSDA goedkeuring.

Alle lagerblokken kunnen met onderstaande lageropties worden geleverd:

  • Type SSUC: roestvaststaal SUS404
  • Type SSB: roestvaststaal SUS 404 in combinatie met rugafdichting
  • Type PNS: kunststof glijlagerinsert (Delrin)

.