Gereedschappen

Iedereen die in de industrie werkt, of zelfs alleen thuis klust, weet dat goed gereedschap het werk makkelijker, veiliger, sneller en plezieriger maakt. Wij verdelen gereedschap in de volgende categorieën:

  • Elektrisch gereedschap
  • Handgereedschap
  • Snij- en boorgereedschap
  • Meetgereedschap

Elektrisch gereedschap

Met elektrisch gereedschap kan snel en nauwkeurig gewerkt worden. En dankzij de elektrische aandrijving is het werk helemaal niet zwaar. Zo kan men met elektrische boormachines gemakkelijk perfect ronde gaten boren. En met een elektrische freesmachine kan men met een heel snel ronddraaiend stuk gereedschap (de frees) een profiel of vorm uit een stuk materiaal frezen of het oppervlak van het materiaal glad maken. Bij een haakse slijpmachine is de slijpschijf haaks op de motor geplaatst, waardoor de machine uitermate geschikt is voor het bewerken van metaal of steen. Een schuurmachine wordt gebruikt om materiaal glad te maken of te vormen, om oude verfresten te verwijderen of om materiaal geschikt te maken om onder een microscoop te bekijken. Dit kan ook handmatig met een stuk schuurpapier, maar zeker voor grotere oppervlakten is een elektrische schuurmachine een uitkomst. Er zijn verschillende elektrische zaagmachines. Zo wordt een reciprozaag gebruikt om allerlei materiaal zeer snel door te zagen, bijvoorbeeld takken of metalen buizen. Het zaagblad kan flexibel zijn en daardoor heel dicht langs muren komen, zodat buizen die uit een muur steken tot aan de muur afgezaagd kunnen worden. Met een decoupeerzaag kan nauwkeurig elke mogelijke vorm uit plaatmateriaal tot een paar centimeter dik gezaagd worden. Tenslotte zijn er elektrische gereedschappen, die het gebruik van andere gereedschappen net even wat makkelijker maken. Bijvoorbeeld omvormers, die elektrische energie om kunnen zetten naar energie van een andere frequentie. Of industriële stofzuigers, om zaag- of schuurafval snel mee op te kunnen ruimen.

Elektrisch_gereedschap (1).jpg

Handgereedschap

Handgereedschap is net zo onmisbaar als elektrisch gereedschap. Het is klein en kan daardoor gemakkelijk meegenomen worden. Ook is er geen spanningsbron voor nodig. Onder handgereedschap vallen verschillende soorten hamers, schroevendraaiers, tangen, sleutels, dopsleutels en binnenlagertrekkers (ook wel poelietrekkers genoemd). Maar ook klein gereedschap met één specifieke toepassing valt onder handgereedschap. Bijvoorbeeld bandenlichters, adapters of blikscharen.

Handgereedschap_1.jpg

Snij- en boorgereedschap

Onder snij- en boorgereedschap vallen alle boren en zagen die in boor- en zaagmachines geplaatst kunnen worden. Dit zijn verschillende soorten boren, zoals speedboren, spiraalboren, handtappen, machinetappen en getrapte platboren. Maar ook verzinkfrezen, vingerfrezen, gatfrezen en gatzagen. Door het juiste opzetstuk voor de juiste klus te kiezen, bent u verzekerd van het gewenste resultaat.

unnamed_1.jpg
Meetgereedschap (1).jpg

Meetgereedschap

Meetgereedschap als een rolbandmaat of voelermaat is niet elektrisch. Maar er bestaat wel elektrisch meetgereedschap, zoals een digitale schuifmaat. Dit is een uitkomst wanneer een binnen-, buiten- of dieptemaat uiterst nauwkeurig gemeten en afgelezen moet kunnen worden.

Gereedschap verzenden

Binnenkort komen al onze gereedschappen online. Vanaf dat moment kunt u bij Aandrijf Techniek Deventer terecht voor al het gereedschap dat in dit artikel behandeld is. Daarnaast verkopen we enkele snoerloze machines en VDE-gereedschap, dat bij zeer hoge voltages gebruikt mag worden. En u kunt bij ons terecht voor het verversen van uw accu, door deze van nieuwe batterijcellen te voorzien. Dit betekent dat u uw oude accu’s niet langer weg hoeft te gooien! We streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren en als u op een werkdag voor 16.00 uur bestelt worden de goederen dezelfde dag nog verzonden, zodat u ze normaal gesproken de volgende werkdag in huis heeft. Bestellingen die op zaterdag en zondag gedaan worden, nemen wij op maandag in behandeling zodat deze op dinsdag bij u bezorgd worden. Mochten wij een artikel onverhoopt niet op voorraad hebben, dan laten we u dit vanzelfsprekend weten. U kunt bestelde artikelen natuurlijk ook af komen halen. Nadat wij u een bevestigingsmail hebben gestuurd, staan de goederen klaar in onze winkel. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.